Domov » Vaditelji joge

Joga vaditelji

Pravi učitelj za vas je tisti, ob katerem se dobro počutite. Pridite na poskusno vadbo!

Navedeni učitelji imamo opravljene slovenske ali tuje učiteljske tečaje.

“Fotografije” učiteljev si oglejte v živo na poskusni vadbi 🙂

 

 

Primož Kastelic

Primož na svojih vadbah prepleta sproščenost, osredotočenost in preprostost. Ker obožuje gibanje, se je leta 2000 spoznal tudi z jogo in kmalu opravil tečaj za  vaditelja joge (2004). Ves čas se dodatno izobražuje in izpopolnjuje, da tako ohrani visoko kakovost svojih vadb. Med leti 2008 in 2012 je opravljal intenzivne tečaje Iyengar joge, spomladi 2014 pa je opravil certifikat za vaditelja skupinskih vadb z namenom bolj intenzivnega gibanja. Leta 2016 opravi še izobraževanje za osebnega trenerja. Izobraževanja postanejo del njegovega življenja.

Primož je sicer diplomirani inženir računalništva, velik ljubitelj narave, zdrave hrane in gibanja, očka Žive in Nike 🙂

Na vadbah Primož nameni veliko poudarka sproščanju in vizualizaciji, ogrevanju, pravilnemu izvajanju in končnemu raztezanju / ohlajanju / umirjanju.

 

Nataša Kastelic

Nataša v svojo dinamično vadbo joge vnaša mirnost, čustvenost in predanost. Poskrbi, da je vadba predvsem pravilno in varno izvedena. 

Je grafična oblikovalka, ljubiteljica zdrave hrane, vaditeljica joge pa je že od 2004. Poleg nenehnega izobraževanja gradi na lastnih izkušnjah in skozi te pomaga vadečim.

Je tudi mamica dveh deklic (Žive in Nike 🙂 ), ki ju vedno znova navduši, ko v dnevni sobi razgrne blazino za jogo in domača vadba preraste v akrobatsko plezanje in vsesplošno veselje.

 

Tjaša Križman

Prijetna, nasmejana, radovedna, vedno v akciji in gibanju – to je Tjaša. Že kot otroka jo je za gibanje navdušil dedek, ki je bil atlet. Pokljuški gozdovi, kjer je z dedkom preživela veliko časa pa so ji dali posebno vez z naravo. 

Preko različnih oblik vadb se je pred devetimi leti spoznala tudi z jogo, ki jo je neznansko navdušila, saj vsebuje vse od gibanja, dihanja, meditacije in povezanosti z vsem živim stvarstvom. Od takrat je joga način njenega življenja, pot na kateri se ves čas izobražuje,  izpopolnjuje in spoznava.  

Zadnja tri leta svoja pridobljena znanja deli tudi z drugimi na vadbah in delavnicah. Poleg joge jo neizmerno osrečujejo tudi trije otroci in mož s katerim rada gobari. 🙂

 

Breda Kranjc

Ko se je Breda pred leti prvič srečala z jogo, jo je ta povsem prevzela in jo potegnila v nov svet. Kmalu je začutila željo, da se kot vaditeljica preizkusi v predajanju starodavnega znanja svojim udeležencem, da jim približa svet, kjer bodo znova odkrivali sebe. Vadeče tako popelje preko spoznavanja in zavedanja svojega telesa do izkušnje globine diha in stika s samim sabo.

Joga ima mnogo obrazov, vsak jo doživlja na svoj način. Če joga postane sredstvo oz. orodje za pristen občutek lastne enkratnosti in veličine, je Bredin namen več kot dosežen. 🙂

 

Ana Dvoršak

Ana vadbo hatha joge prepleta z žensko energijo jina. Zadnja leta se namreč veliko ukvarja z raziskovanjem svoje ženske narave, cikličnosti in pomena menstruacije. Ženske smo po svoji naravni izrazito intuitivna, čustvena in nežna bitja, ki delujemo ciklično. Menstruacija pa predstavlja očiščevalen, transformativen del cikla in je za ženske zelo pomembna in sveta. Vadbo prilagaja počutju in vas uči, kako poslušati svoje telo in ne le slepo slediti navodilom ter biti nežni do sebe. Joga zanjo predstavlja nepogrešljiv del življenja. Po dolgem, napornem dnevu, ko je njena pozornost večinoma obrnjena navzven, se s pomočjo joge ponovno obrne navznoter, se začuti in zaključi dan. Poleg tega pa si že dolga leta z njeno pomočjo lajša bolečine v križu in kolenu.

Po poklicu je psihologinja, opravljen ima tečaj čuječnosti, je pa tudi voditeljica ženskih krogov (rdečih šotorov) ter strastna raziskovalka svojih globin. Z jogo se ukvarja že 10 let. Najbolj pa je trenutno mama svojemu 2-letnemu sinu Vidu.

 

Nike Kobal (na porodniški) 🙂

Nike se je z jogo spoznala že v mladosti kjer je našla trenutek umiritve, sprostitve in osredotočenosti za njeno dinamično naravo. V svojo vadbo poleg fizičnih položajev zato vključuje elemente globokega sproščanja, zaznave diha in poudarja pomembnost prisotnosti danega trenutka.

Sicer diplomirana komunikologinja letos opravlja že drugi učiteljski tečaj, medtem pa je obiskala tudi joga tečaj za otroke in družine.

V polnem delavniku, katerega velik del vključuje njena dvoletna navihanka in ljubljeni partner, vedno najde prostor za izobraževanje na področju joge. Izjemno rada raziskuje naravno kozmetiko, pripravo odličnih in zdravih obrokov (predvsem slajših) ter je zvesta podpornica dobrim in družbeno odgovornim idejam, medčloveškemu povezovanju, sočutju in ljubezni do narave.

Z nežnostjo in pozornostjo želi svojim vadečim približati pozitivne učinke joge, ki se odražajo tako na boljšem telesnem počutju kot v večji umirjenosti uma. Te učinke je tako lažje preslikati tudi v naš dinamični vsakdanjik.

 

Mojca Juvančič

Življenje je polno vzponov in padcev. Zahvaljujoč se enemu od padcev, je v njejem življenju nastal prostor in se našel čas za srečanje z jogo. Sprva je bila joga eden izmed korakov k boljšemu počutju, danes je pot učenja in osebnega razvoja. Ljubezen do joge se je s časom večala in jo pripeljala v Indijo, kjer sem opravila prvi učiteljski tečaj. Po vrnitvi v Slovenijo se je ponudila priložnost za učenje joge, vzporedno pa je nadaljevala z izobraževanjem na področju joge in med drugim opravila učiteljski tečaj v Sadhani. Danes nadaljuje s poglabljanjem znanja na področju jogijske anatomije v programu Yoga anatomy z Leslie Kaminoff-om ter z tečaji Sadie Nardinie: Core strenght Vinjasa Yoga.

Jogijska praksa zanjo predstavlja vadbo, s katero ohranjam dobro telesno kondicijo, uravnoteženost med močjo in gibljivostjo ter izboljšujem koordinacijo telesa. Prav tako opaža, da je izboljšala rezultate tudi pri drugih športnih aktivnostih – plezanje, tek, kolesarjenje..

Jedro prakse in učenja joge je trening koncentracije. Z vračanjem pozornosti na dih, opazovanjem gibov in telesa, sposobnost koncentracije in prisotnosti v trenutku raste. Na ta način praksa joge postane meditacija v gibanju. Misli se umirijo in um zjasni. Jasnega uma in lahkega srca pa smo bolj pomirjeni sami s seboj in okolico ter tako lahko bolj polno zaživimo.

 

Suzana Plešic

Diplomirana inženirka gradbeništva, ki se je odločila da bo raje gradila lepšo prihnjost preko joge. Raziskovanje ravnotežja pri jogi in acrojogi, spoznavanje telesa in vseh mišic preko obrazne joge in vinjasa joge. Povezava človeka z naravo preko kitajske metafizike in vpliv planetov na posameznika. Usmerjanje energije po metodi Reiki Usui vse to so potovanja, ki jih z veseljem odkriva in deli naprej. 

 

Organizatorja joge Svet je lep ter lastnika Primus vadbenega centra zakonca Nataša in Primož Kastelic. 🙂

 

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Odločila sem se zato, da se bom upam da dobro "premigala". Všeč mi je vaditeljica, saj smo po večini začetnice in temu primerno nas tudi vodi skozi vaje.

  Bernarda R.

  Primož zna na duhovit in lahko razumljiv način razložiti pravilno izvajanje vaj. Po vadbi se dobro počutim in z redno vadbo ne čutim več bolečin v križu.

  Monika R. M. 39 let

  Na vadbah mi je všeč, da so profesionalno vodene, a po drugi strani sproščene. Razliko na psihofizičnem počutju pa čutiš že po par vadbah.

  Jana M. 38 let