Domov » Joga novice » Obrazna joga – še zadnjič v tej sezoni

Obrazna joga – še zadnjič v tej sezoni

Zakaj obrazna joga?

Treniranje obraznih mišic briše posledice gravitacije in sodobnega načina življenja. Z njim polnimo lica, gladimo podbradek, brišemo gube in podočnjake. S treningom mišice prekrvavimo in dvignemo, nahranimo pa tudi kožo, ki se napne in vrne na svoje mesto. V koži se tvori več kolagena in elastina, zato ima lepši izgled in sijaj.

Učinek vadbe je veliko globlji od polnih mišic in gladke kože, saj so mišice obraza strateškega pomena za aktivacijo žlez v glavi (hipofiza, epifiza) in vratu (ščitnica). Te nadzirajo delovanje celotnega hormonskega sistema, od katerega je odvisna naša regeneracija in čustvena stabilnost.

Ker so z obraznimi mišicami povezani tudi notranji organi, s treningom joge obraza obnavljamo vranico, ledvica, jetra, izboljšamo si lahko vid in odpravimo marsikatero zdravstveno težavo. Joga obraza lahko pomaga pri težavah s čeljustnim sklepom, glavoboli, aknami, ščitnico, paradontozo, menopavzo idr.

 

Vadba joge obraza in dihalna tehnika 6 zdravilnih zvokov.

Z jogo obraza stimuliramo obrazne mišice, jih krepimo in ponovno postavimo tja, kjer morajo biti. Z dihanjem prečistimo tudi kožo in ji dovedemo novo dozo kisika, celice pa prekrvavimo. S pritiski akupresurnih točk stimuliramo zastalo energijo tudi v telesu in jo spravimo v tok. Z vajami “prižgemo” hormone, z redno vadbo pa vzdržujemo hormonsko ravnovesje. Tako zasije celoten obraz.

Z dihalno tehniko 6 zdravilnih zvokov uravnovesimo energijo v glavnih notranjih organih. “Izdihamo” vsa negativna in zastala čustva, ter vdihujemo pozitivna. Odlična so za zvečer, saj umirimo živčni sistem in začutimo večjo sproščenost telesa.

Po 4 tednih 15-minutnega treninga dnevno boš zagotovo opazil(a) in začutila razliko na obrazu in počutju.

Petkova srečanja vodi Suzana Plešic (na fotografiji zgoraj), ki se je z jogo začela spogledovati leta 2007, Od 2010 pa jo je celostno prevzela. Začela je intenzivno izvajati obrazno jogo, nato še vinjasa flow yogo, meditacijo, qi gong in vrsto novih stvari, ki jim kar ni konca. Navdušeno raziskuje še naprej in se seznanja tudi s kitajsko metafiziko. “Zgodba, kjer je rdeča nit joga, ki mi je pomagala, da nisem obupala v težkih trenutkih in me spomnila na dragocenost vsega v dobrih trenutkih. Predvsem pa, da je najpomembnejši ta trenutek, ki je, tukaj, zdaj.”

Termini:

 • petek, 17. marec 2017, 18.00 – 19.00 
 • petek, 31. marec 2017, 18.00 – 19.00
 • petek, 14. april 2017, 18.00 – 19.00
 • petek, 28. april 2017 – vadbe ni zaradi počitnic/praznikov.
 • petek, 12. maj 2017, 18.00 – 19.00
 • petek, 26. maj 2017, 18.00 – 19.00

 

Lokacija: Primus vadbeni center Ljubljana Vič/Murgle, Koprska 108c

Cena:

 • Obisk ene vadbe = 10,00 €

Plačilo uredite z gotovino na blagajni recepcije Primus centra.

 

Obvezne prijave (ime, priimek, e-naslov, gsm):

 

Priporočljivo je, da ste v lahkotnih oblačilih, vse ostalo dobite v dvorani.

 

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Pred 2 leti sem imela težave z vratno hrbtenico in bolečinami v križu. Vsaj 1-krat mesečno sem hodila na terapevtske masaže fizioterapevtu.
  Odkar sem začela hoditi na jogo k Nataši in Primožu se je moje počutje občutno izboljšalo. Že 8 mesecev nimam bolečin, nazadnje sem bila pri fizioterapevtu pred 4 meseci.
  Vadba kot jo ponujata Primož in Nataša mi izredno odgovarja. Opazila sem, da se mi je povečala gibljivost, ramenske in hrbtne mišice so se utrdile. Ker obiskujem jogo le 1-krat tedensko, si večkrat zjutraj namenim 30 minut za serijo vaj.

  Maja H. 37 let

  Prijetno sproščujoča vadba, vadba v lastnem tempu, poglabljanje vase.

  Polona K.

  Po prvih vadbah sem že navdušena nad dobrim počutjem in krasno ekipo vaditeljev. Čudovita energija, balzam za dušo in telo. Hvala :-)

  Janja T. 32 let