Domov » Joga novice » Jogijsko spanje vsakih 5 tednov :)

Jogijsko spanje vsakih 5 tednov :)

Novost letošnje sezone so vadbe joge, ki imajo v angleščini lušten izraz “restorative”. Predvidoma vsakih 5 tednov bomo na rednih vadbah dali večji poudarek na sproščanje, dihanje (več vaj pranayame), osredotočanje, opazovanje, “spanje” (joga nidra) …

Sam potek vadbe bo torej tistikrat bolj umirjen, manj bo dinamičnih položajev, tempo bo počasnejši. Urili bomo zavedanje svojega telesa, uma in duha, prepustili se bomo enostavnim vajam za umirjanje, krepili bomo koncentracijo; lahko bi rekli, da se bomo povsem obnovili (od tod izraz “restorative”).

Ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov, niso potrebne prijave, enostavno le pridete in uživate. Vse kar potrebujete ste vi, vaša blazina in vaša prisotnost.

Začnemo ta teden (12. – 16. oktobra), nato spet 23. – 27. novembra, 4. – 8. januarja 2016, …

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Joga je postala že del mojega življenja. Vedno bolj pogosto vadim tudi doma. Koristi mi, ker ohranjam gibljivost, bolj pozorna sem na drži in imam boljšo koncentracijo.

  Brigita Š. 50 let

  Za vadbo joge sem se odločila zato, da naredim nekaj dobrega zase.

  Anita P. 45 let

  Za jogo sem se odločila kot za vrsto rekreacije in osebne umiritve. Po vadbi se čutim prijetno, mirno, čutim veselje, da sem naredila nekaj zase in za svoje telo in duha. Vodenje mi je všeč, s pravo mero besed, nevsiljivo. PRIPOROČAM.

  Andreja M. 45 let