Domov » Joga novice » Joga delavnica: MUDRE – Energija je v vaših rokah

Joga delavnica: MUDRE – Energija je v vaših rokah

Jogijska delavnica je del mozaika in dodatna možnost raziskovanja potovanja telesa in uma s pomočjo simboličnih in energijskih položajev rok. Dlani so eden izmed najbolj oživčenih delov telesa. Z njimi ustvarjamo, se igramo, oblikujemo in še in še.

Ali si želite poglobiti svojo prakso joge tako, da dodate in raziščete ta del mozaika? Ali se sprašujete kako držati roke med vadbo joge? Morda pa ste samo radovedni, kaj vse lahko začutite preko položajev rok? Vsak prst je povezan z določenim elementom in ni skrivnost, da so mudre uporabljali v starodavnih gibanjih. Zakaj pa ne bi starodavne modrosti uporabili tudi danes? 🙂

Kje, kdaj, kdo, koliko?

 • 27. januar 2018, 18.00 – 21.00 (zbor 10-15 minut prej)
 • Lokacija: Primus vadbeni center, Koprska 108c, Ljubljana (Vič/Murgle)
 • Vodita: Suzana Plešic in Nataša Kastelic
  • 1. del: Suzana: uvod, razlaga, predstavitev muder in njihovih pomenov
  • 2. del: Nataša: vključitev muder v povezano jogijsko vadbo
 • Cena (že vsebuje DDV):
  • za udeležence naših vadb: 25,00€
  • za zunanje 35,00€
  • plačilo na TRR ali PayPal pred delavnico ali gotovina/kartica na dan dogodka
 • Prijave najkasneje do petka, 26. januarja.

Prijave (navedite ime, priimek, email in gsm številko):

Mudre – usmerjanje energije v telesu

Zagotovo ste že začutili moč svojih dlani. Z njimi lahko ustvarjamo, oblikujemo, gestikuliramo … sklenjene dlani pred seboj kot znak hvaležnosti, ploska dlan obrnjena proti drugemu kot znak “stop” ali kot pozdrav, lahko so “vabilo k sebi”, lahko je nežen dotik, objem, masaža … Z rokami povemo veliko, podobno kot s pogledom, mimiko obraza, položajem telesa, ipd.

Z rokami oddajamo energijo in ustvarjamo / kreiramo dogodke v svojem življenju. Mudre (položaj prstov/dlani/rok) so simbolični položaji, ki v nas prebujajo določene lastnosti, vzorce.

“Na določen način prepleteni prsti ali položaji rok ustvarjajo posamezne energijske povezave. Te povezave, če jih redno uporabljamo, prebujajo posamezne dobre lastnosti in kvalitete v človeku, zlasti če so podkrepljene z afirmacijami in vizualizacijami. Z mudrami želimo z držo rok in telesa, z miselno naravnavo in s sliko v srcu poudariti v sebi lastnost, ki je že tam. Vse dobro je že v nas, to moramo samo podpreti, vedno znova. Pogosto delamo prav nasprotno; z negativnimi naravnavami in negativnimi gestami potiskamo svoje dobre lastnosti v ozadje, dokler jih skoraj povsem ne izrinemo iz življenja. Naredimo nasprotno, namenimo jim moč in prednost. In opazujmo, kaj se bo dogajalo v našem življenju.

Vsebina mudre je to, kar naj bi pri tem izžarevala srce in razum. Pravo mudro naredimo v srcu in razumu, roke pa to samo potrdijo na telesni in energijski ravni. Temu pravimo notranja mudra. Notranja mudra je pomembnejša kot zunanja mudra ali položaj rok.

Bolje je, če mudro izvajamo kratek čas, a takrat ponotranjeno, z vsem svojim bitjem, kot rutinirano in površno. Tudi ni treba, da so mudre zapletene. Lahko so preproste. Koristneje bo, če v preprostih mudrah odkrijemo globino. Sčasoma uporabljamo mudro tudi čez dan, ko potrebujemo posamezne kvalitete. Naredimo jo za minuto ali dve. Toliko, da v sebi začutimo odmev afirmacije, ki jo spremlja. “. [Vir]

Mudre uporabljamo tudi v jogijski praksi med izvajanjem asan (jogijskih položajev), pranayame (nadzorovanega in usmerjenega dihanja), vizualizacije, koncentracije … Poglobimo izkušnjo globokega raziskovanja sebe, stika samim s seboj, s soljudmi, naravo, s svetom..

Vabljeni, da 27. januarja z nami stopite na pot, ki je hkrati mistična in empirična; vse, kar boste izžarevali skozi sebe (notranja mudra) se bo odražalo tudi v zunanji svet (zunanja mudra + vaša zunanja podoba – vesela, srečna, iskriva, nadebudna …)

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Prijetno sproščujoča vadba, vadba v lastnem tempu, poglabljanje vase.

  Polona K.

  Joga je postala že del mojega življenja. Vedno bolj pogosto vadim tudi doma. Koristi mi, ker ohranjam gibljivost, bolj pozorna sem na drži in imam boljšo koncentracijo.

  Brigita Š. 50 let

  Povabila me je prijateljica in ker sem vedela, da se moram začeti gibati še na drugačen način kot samo tisto, kar se gibaš doma. Vadba je čas, ko sem "sama s seboj", naredim nekaj zase.

  Tanja J. 39 let