Domov » Joga novice » Domača praksa joge in sproščanja

Domača praksa joge in sproščanja

V času prvomajskih praznikov si bomo tudi vaditelji privoščili nekaj prostih dni.  Od 24. do 26. aprila 2017 so vadbe joge še običajno po urniku, razen OŠ Polje, ki je zaprta v sredo, 26. aprila.

Vadb ni od četrtka, 27. aprila, do vključno torka, 2. maja – velja za vse naše lokacije (Ljubljana, Grosuplje, Trebnje, Novo mesto). V sredo, 3. maja pa se spet vidimo.

 

Lastna praksa joge, dihalnih tehnik in sproščanja

V času, ko ni skupinskih vadb predlagamo, da si vsaj 2x razgrnete blazino kar doma, na izletu, ob morju, reki, travniku, hribih… in naredite zanimivo, razmeroma preprosto (sicer pa si prilagodite in naredite lažjo različico) vadbo, kot je prikazana v videu, ki naj vam služi kot inspiracija. Nato še sami dodajte kakšen prijeten položaj, ki vam je pri naših vadbah všeč, oz. vam zelo ustreza.

 

Vadbo zaključite z dihalnimo tehniko izmeničnega dihanja skozi levo/desno nosnico, kot prikazuje video:

 

Ob koncu se leže udobno namestite na svoji blazini, zaprite oči in poljubna časa uživajte v mirni in sproščujoči glasbi. Tako bodo dnevi potekali povsem drugače, če se vsak dan redno umirimo.

 

Zelo zanimiv je tudi TEDx govor Stacey Schuerman, ki prikaže preprosto vajo za umiritev oz. “reset, renew and rejuvenate”:

Lepo se imejte, se kmalu vidimo!

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Za jogo sem se odločil, ker mi raztezne vaje zelo koristijo in ker je z jogo življenje boljše.

  Boštjan B. 47 let

  Za jogo sem se odločila zaradi boljšega počutja, iz zdravstvenih razlogov, rekreacije, ...

  Jolanda T.

  Povabila me je prijateljica in ker sem vedela, da se moram začeti gibati še na drugačen način kot samo tisto, kar se gibaš doma. Vadba je čas, ko sem "sama s seboj", naredim nekaj zase.

  Tanja J. 39 let