Domov » Joga novice » Domača praksa joge in sproščanja

Domača praksa joge in sproščanja

V času prvomajskih praznikov si bomo tudi vaditelji privoščili nekaj prostih dni.  Od 24. do 26. aprila 2017 so vadbe joge še običajno po urniku, razen OŠ Polje, ki je zaprta v sredo, 26. aprila.

Vadb ni od četrtka, 27. aprila, do vključno torka, 2. maja – velja za vse naše lokacije (Ljubljana, Grosuplje, Trebnje, Novo mesto). V sredo, 3. maja pa se spet vidimo.

 

Lastna praksa joge, dihalnih tehnik in sproščanja

V času, ko ni skupinskih vadb predlagamo, da si vsaj 2x razgrnete blazino kar doma, na izletu, ob morju, reki, travniku, hribih… in naredite zanimivo, razmeroma preprosto (sicer pa si prilagodite in naredite lažjo različico) vadbo, kot je prikazana v videu, ki naj vam služi kot inspiracija. Nato še sami dodajte kakšen prijeten položaj, ki vam je pri naših vadbah všeč, oz. vam zelo ustreza.

 

Vadbo zaključite z dihalnimo tehniko izmeničnega dihanja skozi levo/desno nosnico, kot prikazuje video:

 

Ob koncu se leže udobno namestite na svoji blazini, zaprite oči in poljubna časa uživajte v mirni in sproščujoči glasbi. Tako bodo dnevi potekali povsem drugače, če se vsak dan redno umirimo.

 

Zelo zanimiv je tudi TEDx govor Stacey Schuerman, ki prikaže preprosto vajo za umiritev oz. “reset, renew and rejuvenate”:

Lepo se imejte, se kmalu vidimo!

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Za jogo sem se odločila zato, da povečam gibljivost telesa. Pri jogi se razgibam, prediham in se po vadbi bolje počutim. Všeč mi je, da so vaje primerno zahtevne in individualen pristop vaditeljice.

  Vesna A. 33 let

  Odločila sem se zato, da se bom upam da dobro "premigala". Všeč mi je vaditeljica, saj smo po večini začetnice in temu primerno nas tudi vodi skozi vaje.

  Bernarda R.

  Za jogo me je navdušila prijateljica. Po vadbi se počutim polna energije. Že drugo leto vadbe sem imela manjše bolečine v sklepih in v križu. Zavedam se, da bi morala vaditi vsaj 2x/teden in še doma, a zaenkrat mi to ne znese. Na vadbi mi je všeč predvsem strokovnost in odnos vaditeljev do nas. HVALA.

  Lidija Z. 52 let