Domov » Joga novice » Delavnica: “Pomembnost dihanja – Nazaj k osnovam”

Delavnica: “Pomembnost dihanja – Nazaj k osnovam”

Imeli smo se fino! 🙂

Joga delavnica ChuckMal Joga delavnica ChuckMal Joga delavnica ChuckMal Joga delavnica ChuckMal

 

 

Joga delavnica –  sobota, 5. marec, Brezovica pri Ljubljani

Jogijski položaji oz. asane so na prvi pogled lahko le telovadni element, a je šele naše zavestno in osredotočeno dihanje tisti “most”, ki se vzpostavi med telesom (položajem) in umom. Takrat je vsaka asana lahko začetek neskončnega potovanja znotraj sebe skozi vse nadaljnje stopnje joge (pratyahara – preusmeritev pozornosti navznoter, dharana – osredotočanje na eno samo stvar, dyana – meditacija in samadhi – stanje popolne združitve telesa, uma in duha).

Na delavnici bomo urili svoj um; se osredotočali na svoje gibanje, dihanje in stanje, usmerili pozornost vase, na svoje občutke in morda vsaj za trenutek zaznali stanje, ko “um ne bo več bliskovito dirjal, vendar žuborel kot miren potoček”. “Yogash chitta vritti nirodhah – Yoga is the cessation (stillness) of the fluctuations (modifications) of the mind – Joga je umirjanje vrtincev uma.”

Poudarek na dihanju bo potekal skozi različne asane, tako dinamične kot statične; ležeče, sedeče, stoječe, v predklonih, zasukih, tudi v inverznih položajih, …

Delavnico priporočamo vsem, ki ste se z jogo šele spoznali in prav tako vse večletne praktikante, z namenom, da določene osnovne položaje bolj natančno osvojite in poskrbite za pravilno in varno izvedbo. Pravilna izvedba in razumevanje jogijskih položajev je temelj za nadaljnje raziskovanje. Na delavnici bomo natančno spoznali položaje in zaporedja, katerih znanje vam bo pomagalo pri rednem izvajanju joge v skupini in doma.

Delavnico bosta vodila Nataša in Primož Kastelic, ki se z jogo ukvarjata že od leta 2000, v svoje vadbe pa poleg natančnosti in pravilnosti izvajanja vnašata še mirnost, preprostost in predanost.

Zaključna zvočna kopel (Marjan Ostroško) bo poskrbela za globoko sprostitev, kjer se povsem prepustimo zvokom tibetanskih posod in gonga.

 

Pred začetkom delavnice nas opomnite na morebitne zdravstvene težave oz. poškodbe, za katere menite, da bi lahko oteževale izvajanje položajev.

Potek joga delavnice:

 • sobota, 5. marec 2016, 18.00 – 21.00
  • 17:45 – 17.55: zbor (be a yogi, be on time!)
  • 18.00 – 18.30: uvod, sproščanje & pranayama
  • 18.30 – 20.30: enostavna, a poglobljena praksa joge
  • 20.30 – 21.00: zvočna kopel s tibetanskimi posodami

 

 • Lokacija: Chuck Mal, Tržaška 330, Ljubljana (zraven gostilne  “Pri Gorjancu” in G-Design hotela, mimo katerega je tudi pot in parkirišče)
 • Cena: 36 EUR
 • Najmanj: 6 oseb, največ: 15 oseb
 • Pripomočki: joga blazina (če želite svojo), vse ostalo dobite v studiu

 

Se vidimo, namasté!

 

Dihanje je pomembnost!

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Joga mi prinaša telesno in duševno spočitost, omogoča mi "odklop" od vsakdanjika. Prostor, kjer si res sam s seboj, čeprav v skupini. Doma je težko poustvariti takšno atmosfero. Vsaka vadba je potencialni izziv - kaj želim danes, kaj zmorem, spoznavam svoje telo, pa tudi duha. Mislim še, da brez tako prijetnih voditeljev ne bi šlo tako fino :)

  Polona F. 40 let

  Zmanjšati stres, pozitivno gledati v svet, (p)ostati fit. Moja pričakovanja se že uresničujejo. Prijetno vzdušje, kvalitetno vodenje.

  Jožica K. 43 let

  Joga mi daje kondicijo, sprostitev, enostavno uživam.

  Lidija E. 53 let