Domov » Joga novice » #1 joga delavnica + sprostitvena zvočna kopel

#1 joga delavnica + sprostitvena zvočna kopel

18. november 2017, 9.00 – 12.00

Lokacija: Primus vadbeni center (Lj.- Vič/Murgle), Koprska 108c

 

Jogijski položaji oz. asane so na prvi pogled lahko le telovadni element, a je šele naše zavestno in osredotočeno dihanje tisti “most”, ki se vzpostavi med telesom (položajem) in umom. Takrat je vsaka asana lahko začetek neskončnega potovanja znotraj sebe skozi vse nadaljnje stopnje joge (pratyahara – preusmeritev pozornosti navznoter, dharana – osredotočanje na eno samo stvar, dyana – meditacija ter samadhi – stanje popolne združitve telesa, uma in duha).

Na delavnici se bomo osredotočali na svoje gibanje in dihanje ter na povezanost / usklajenost med njima. Usmerili bomo pozornost vase, na svoje občutke in morda vsaj za trenutek zaznali stanje, ko “um ne bo več bliskovito dirjal, vendar žuborel kot miren potoček”. “Yogash chitta vritti nirodhah  – Yoga is the cessation (stillness) of the fluctuations (modifications) of the mind – Joga je umirjanje vrtincev uma.”

Poudarek na dihanju bo potekal skozi različne asane, tako dinamične (vinyasa flow) kot statične; ležeče, sedeče, stoječe, v predklonih, zasukih, tudi v inverznih položajih, …

Ker bova delavnico vodila dva učitelja joge, boste lahko tako hkrati dobili vso razlago, demonstracijo in sprotne “korekture” ali nadgradnje vašega izvajanja položajev.

Zaključna zvočna kopel bo poskrbela za globoko sprostitev, kjer se povsem prepustimo zvokom tibetanskih posod in gonga.

 

Trajanje: 9.00 – 12.00

 • 8.45 – 8.55: zbor (bodite točni)
 • 9.00 – 9.30: uvod in pranayama (dihalne tehnike)
 • 9.30 – 10.25: natančno izvajanje položajev v kombinaciji z dihanjem
 • 10.25 – 10.30: kratek odmor
 • 10.30 – 11.30: povezanost položajev in diha (vinyasa flow; dinamična vadba joge)
 • 11.30 – 12.00: zaključna zvočna kopel / meditacija (Marjan Ostroško)
 • 12.00 – poljubno: klepet ob čaju, kavi … 🙂

 

Cenik:

 

Obvezne prijave (ime, priimek, e-naslov, gsm):

 

Vsi pripomočki so že na voljo v dvorani (blazine, trakovi, kvadri …), lahko pa imate svojo blazine ali odejo. Delavnica je primerna tako za začetnike kot za izkušene, za vse starosti in za oba spola. 🙂

 

Učitelja:

Delavnico vodita Nataša in Primož Kastelic, ki se z jogo ukvarjata že od leta 2000, v svoje vadbe pa poleg natančnosti in pravilnosti izvajanja vnašata še mirnost, preprostost in predanost.

Veliko časa (predvsem med leti 2008 in 2014) sva preživela na intenzivnih delavnicah joge v Ljubljani in Münchnu (preko 1000 ur). Pridobljeno znanje (predvsem natančno izvajanje položajev) sva kmalu vključila v svoje vadbe, kjer tako že vrsto let uporabljamo različne pripomočke, med katerimi so poleg podloge/blazine najbolj uporabljeni kvadri, trakovi, stena, odeja in partner / sosed na vadbi 🙂”

Primož in Nataša, joga, primus, joga svet je lep

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Pred 2 leti sem imela težave z vratno hrbtenico in bolečinami v križu. Vsaj 1-krat mesečno sem hodila na terapevtske masaže fizioterapevtu.
  Odkar sem začela hoditi na jogo k Nataši in Primožu se je moje počutje občutno izboljšalo. Že 8 mesecev nimam bolečin, nazadnje sem bila pri fizioterapevtu pred 4 meseci.
  Vadba kot jo ponujata Primož in Nataša mi izredno odgovarja. Opazila sem, da se mi je povečala gibljivost, ramenske in hrbtne mišice so se utrdile. Ker obiskujem jogo le 1-krat tedensko, si večkrat zjutraj namenim 30 minut za serijo vaj.

  Maja H. 37 let

  Joga mi je všeč, ker me sprošča in vaje niso naporne, vseeno pa so učinkovite.

  Sara V. 23 let

  Nad jogo me je pravzaprav navdušil moj prijatelj, profesionalni športnik, in mi pokazal, kako ti lahko joga pomaga, tako pri vzdrževanju (telesne) kondicije, sproščanju ali pa osredotočanju uma. Vaše vadbe ponujajo vse ti in še prijetno vzdušje obenem.

  Kaja C. 32 let