Domov » Joga novice » Iyengar yoga invocation

Iyengar yoga invocation

Invocation to patanjali

Vadba joga se lahko začne tudi s petjem pesmi, ki je posvečena Patanjaliju (t.i. oče joge, avtor Joga Suter, …), pesem pa gre nekako takole:

पतञ्जलिप्रार्थनं॥ योगेन चित्तस्य पदेन वाचां मलं शरीरस्य च वैदिकेन । योपाकरोत्तं प्रवरं मुनीनां पतञ्जलिं प्राञ्जलिरानतोस्मि॥
Yogena cittasya padena vacam
malam  sarirasya ca vaidyakena
yopakarottam  pravaram muninam
patanjalim  pranajaliranato’smi
abahu purusakaram
sankha cakrasi dharinam
sahasra sirasam  svetam
pranamami patanjalim.
Let us bow before the noblest of sages Patanjali, who gave yoga for serenity and sanctity of mind, grammar for clarity and purity of speech and medicine for perfection of health. Let us prostrate before Patanjali, an incarnation of Adisesa, whose upper body has a human form, whose arms hold a conch and a disc, and who is crowned by a thousand-headed cobra.

 

Obrazložitev v angleščini: Sage Patanjali has penned the ancient Indian heritage of Yoga through his treatise the Yoga Sutras of Patanjali, which is an encompassing study of the subject which consists of just 196 sutras (aphorisms). In the present century, Yogacharya B.K.S. Iyengar has made it possible for ordinary human beings to experience the wisdom of these sutras in the midst of living a life.

 

Pesmi na naših vadbah sicer (še) ne pojemo, se pa to lahko kaj kmalu spremeni. 🙂

Namasté.
Vir:

 • http://www.bksiyengar.com/modules/IYoga/sage.htm
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Pata%C3%B1jali

Petje v praksi:

invocation to lord patanjali

 • Prijave in informacije

 • Kaj pridobim z jogo?

  Na kratko bi lahko rekli: ker se z jogo počutimo bolje.

  Redna vadba joge, dihalne vaje, koncentracija in sproščanje dobrodejno vplivajo na telesno, mentalno in duševno zdravje.

  Joga je dobra za odpravo ali lajšanje veliko sodobnih zdravstvenih težav oziroma bolečin. Joga je detox telesa, uma in duha!

 • Hatha joga

  • Dinamična in sproščujoča joga vadba
   za krepko in zdravo telo

  • Jogijsko dihanje (pranajama)
   za bister in kreativen um

  • Sproščanje in meditacija
   za ohranjanje notranjega ravnovesja
 • Vtisi udeležencev

  Za jogo me je navdušila prijateljica. Po vadbi se počutim polna energije. Že drugo leto vadbe sem imela manjše bolečine v sklepih in v križu. Zavedam se, da bi morala vaditi vsaj 2x/teden in še doma, a zaenkrat mi to ne znese. Na vadbi mi je všeč predvsem strokovnost in odnos vaditeljev do nas. HVALA.

  Lidija Z. 52 let

  Za jogo sem se odločila zato, ker sem bila v zelo slabem zdr. stanju, tako da se je moje zdr. stanje zelo izboljšalo. Psih. in fizično se počutim super. Izredno dobra razlaga vaditelja.

  Katja S. 57 let

  Za jogo sem se odločila zato, da povečam gibljivost telesa. Pri jogi se razgibam, prediham in se po vadbi bolje počutim. Všeč mi je, da so vaje primerno zahtevne in individualen pristop vaditeljice.

  Vesna A. 33 let

 
 

Postani prejemnik naših eNovic:

Vpišite svoj e-naslov: